TUGA: Zapušten grob ex-yu glumačke legende!


Objavljeno: 2020-07-02 10:05Skoro tri godine su prošle od smrti legendarnog Ljubiše Samardžića, a njegov grob potpuno je zapušten. Izvor: Kurir.rs 


Foto: Zapušten grob Ljubiše Samardžića! (Foto:Tamara Trajković)

Ovu informaciju dobili smo pre nekoliko dana od našeg čitaoca, pa smo odlučili i sami obiđemo mesto gde je sahranjen. I zaista, na Novom groblju u Beogradu, gde počiva voljeni umetnik, od rastinja i puzvanica se ne vidi Samardžićeva nadgrobna ploča.


- Niko ovde nije dolazi sigurno pola godine - rekao na je jedan od čuvara. Ostala grobna mesta veoma su uredna i nema trave, ali to nije slučaj sa porodičnom grobnicom Samardžića.

 

Ljubiša Samardžić, koji je preminuo 8. septembra 2017, u 81. godini, nakon duge i teške bolesti, po sopstvenoj želji je kremiran i njegova urna nije položena u Aleji zaslužnih građana, već na drugom delu groblja. Glumac je odlučio da počiva u porodičnoj grobnici, pored svog jedinca Dragana Gagija Samardžića. Da je pokopan u Aleji, verovatno nikad slučajnog prolaznika ne bi zatekla ova tužna slika.

 

 

I legendarna Mira Stupica bila je kremirana, a njena urna s pepelom položena je pored njenog voljenog supruga Bojana Stupice. Slično su uradile i porodice pevača Arsena Dedića i Đuze Stojiljkovića. Međutim, njihova grobna mesta su uredna i nisu zapuštena.

 

Ko je krivac za ovakvo stanje, nismo useli da dobijemo odgovor jer se niko od članova porodice nije javljao na poznate brojeve.

 

 


Izvor: Kurir

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.