Mečka kojoj ni granata ne može ništa!


Objavljeno: 2020-08-20 11:48Kanadska kompanija od G klase napravila neuništivo vozilo. Od ionako fenomenalnih automobila oni prave nezaustavljive, neprobojne tvrđave na točkovima za kojima raste tražnja.


Foto: ScreenshotKanadska kompanija "Inkas" prošle godine je već predstavila blindiranu verziju "Mercedesa AMF G 63", ali sada je ponudila i "limo" verziju, sa mnogo više prostora u unutrašnjosti.Iako se naravno, podaci o oklopu nikada ne predstavljaju javnosti, zna se nekoliko činjenica o ovom vozilu.


Tako se tvrdi da je oklop tako konstruisan da municija kalibra 7,62 mm ili "Vinčester 308" ne može ni da ga zagrebe, a krov je ojačan tako je u stanju da izdrži udar dve simultane ručne granate. Limuzina je takođe sposobna da sa probušenim gumama može da se kreće maksimalnom brzinom. Stakla, akumulator, elektronika, takođe imaju "balističku zaštitu".


U unutrašnjosti vozila, kako kažu u ovoj kompaniji, sve je uređeno tako da "odagna strahove korisnika od mogućeg napada". Zato je tu "4K TV", "Epl TV konekcija", sedišta sa funkcijom grejanja, hlađenja, masiranja. Ova oklopljena limuzina ima i sistem za filtraciju vazduha pa je korisnik zaštićen i od hemijskog napada.

 
Pod haubom se nalazi "Mercedesov" motor radne zapremine od 4,0 litara. Ima osam cilindara u V rasporedu i maksimalnu snagu od 577 KS. Obrtni moment je 627 nm. Ubrzava do 100 km na čas za 4,4 sekunde. Pretpostavlja se da je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km na čas, mada nema zvaničnih potvrda.


Cena nije saopštena.


Izvor: Novosti

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.