Mnogo je nezadovoljnih u SNSD-u, kulminira na sve strane!


Objavljeno: 2021-01-19 10:12Stanić ističe da je puno nezadovoljnih u SNSD-u i da je došao kraj vladajućoj koaliciji u Republici Srpskoj.


Foto: Mnogo je nezadovoljnih u SNSD-u, kulminira na sve strane!

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske tvrdi da u redovima SNSD-a ima dosta nezadovoljnih i da je na narednim opštim izborima izvjesna pobjeda opozicije.

Stanić ističe da je došao kraj vladajućoj koaliciji u Republici Srpskoj.

“Oni su napravili toliko problema Republici Srpskoj, koja se nalazi pred bankrotom. Stanje je neizdrživo, Institucije su izblijedile, nemaju nikakvu snagu, razobličila se i policija”, kazao je Stanić gostujući u programu  N1.

Ilustrujući nezadovoljstvo koje vlada u SNSD-u, Stanić je rekao kako mu je nakon pobjede Draška Stanivukovića u Banjaluci na lokalnim izborima prišao jedan poslanik SNSD-a i kazao da je proslavio Stanivukovićevu pobjedu sa šampanjcem, kao i da mu je jedan ministar rekao da je stanje gore nego ga i opozicija predstavlja.

Komentarišući različite tonove oko izlaska DNS iz vladajućeg u opoziciono djelovanje, Stanić je rekao da je dobro što je DNS izašao iz vladajuće koalicije u RS.

“Jer to je još jedan od parametara da to što se radi tamo ništa ne valja i da su odlučili da se bore protiv tog sistema u kojem su do skoro bili. Oni vjerovatno znaju više nego ja i SDS koliko je propusta i koliko je godina na sceni jako loša i nikad gora vladavina režima kao što je danas”, kazao je Stanić.

Komentarisao je i negodovanje Nebojše Vukanovića, poslanika u Klubu SDS-a, koji nije bio pozvan na nedavni sastanak rukovodstava SDS-a i PDP-a.

“Nebojša Vukanović je dobrodošao na sve vidove organizovanja i sastajanja opozicionih stranaka, ali vjerujem da niko od nas nije razmišljao o tome, zato što je to bio jedan tipični sastanak PDP-a i SDS-a, ali Nebojša Vukanović je svakako jedan od najpopularnijih i najboljih političara u BiH. On ima svoje mjesto u opoziciji i on će biti opozicija dok ne pobijedimo”, istakao je.

Upitan da prokomentariše izjavu Vukanovića da očekuje da na narednim izborima bude kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred opozicije, Stanić je kazao da nema ništa protiv ako se opozicione stranke tako dogovore.

“Nebojša treba biti nagrađen za svoj rad, on ima i ljudske i intelektualne kvalitete. Mi u Klubu SDS-a odlično funkcionišemo i dobro sarađujemo”, kazao je.

Stanić je govorio i o aferi “ikona”, navodeći da je to velika bruka "ne samo Milorada Dodika nego i moga naroda".


Izvor: RTV BN

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.