Objavljene dvije nepoznate pjesme Đorđa Balaševića!


Objavljeno: 2021-11-18 10:20Na zvaničnom Jutjub kanalu novosadskog velikana Đorđa Balaševića, koji je preminuo u februaru ove godine, objavljene su juče dve dečje pesmice koje do sada nisu bile ni na jednom izdanju, a pretpostavlja se da su pravljene za emisiju 'Poletarac'.


Foto: Đorđe Balašević

U pitanju su dve prelepe numere "Balada o labudu i gavranu" i "Sedam dana", koje traju nešto duže od jednog minuta, a napisane su namenski za čuvenu emisiju čiji je režiser i scenarista Timoti Džon Bajford, prenosi novosadski 021.

 

 


Osim poznatog Đoleta, muziku za "Poletarca" izvodili su i Đorđe Marjanović, Sedmorica mladih i S vremena na vreme, a pored njih, tu je i novosadska Laboratorija zvuka, koja je najzaslužnija za čuvenu špicu, koju svi pamte.

 

Podsetimo, legendarni kantautor izgubio je bitku s koronavirusom 19. februara ove godine i preminuo u Kliničkom centru Vojvodine u 68. godini. Ostaće zapamćen po velikom broju hitova koji su obeležili život generacijama. Karijeru je počeo 1977. godine, kada je sa grupom Žetva snimio pesmu "U razdeljak te ljubim". Neke od najpoznatijih pesama su "Boža zvani pub", "Svirajte mi jesen stiže, dunjo moja", "Ne lomite mi bagrenje", dok je opus dečje muzike ostao prilično nepoznat širem auditorijumu.


Izvor: BN

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.