Prvi vazdušni taksi biće predstavljen 2025. godine


Objavljeno: 2022-03-25 12:14SkyDrive i Suzuki najavili su da će zajedničkim snagama raditi na komercijalizaciji letećih automobila.


Foto: SkyDrive

Poznato je da je SkyDrive vodeći proizvođač letećih vozila u Japanu i trenutno radi na razvojem kompaktnog letećeg automobila sa dva sjedišta na električni pogon, koji bi se proizvodio u punom opsegu. Planira da pokrene uslugu vazdušnog taksija tokom Svjetske izložbe (World Exposition) 2025. u Osaki, kao i uslugu u drugim regijama Japana.

S druge strane, Suzuki je jedan od vodećih japanskih proizvođača automobila čija je specijalnost proizvodnja i prodaja kompaktnih automobila na međunarodnim tržištima.

SkyDrive je osmislio konceptni model SD-XX, kojeg krasi vertikalno uzlijetanje i slijetanje, lagan je i kompaktnih dimenzija, te ima nultu emisiju štetnih gasova. Dug je četiri metra, širok 3,5, a visok 1,5 metar.

U njega može stati dvoje putnika i ima osan propelera, a težak je 500 kg. Njegova maksimalna brzina je 100 km/h, redovna brzina leta 60 km/h. Autonomija leta mu je 20-30 minuta, a maksimalna visina 500 m.


Izvor: SkyDrive

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.