VoziloTESLA na autopilotu se zakucalo u prevrnut kamion! (VIDEO)


Objavljeno: 2020-06-05 13:30Video na kome se vidi direktan udarac automobila TESLA u prevrnuti kamion snimljen je na Tajvanu, a mnogi na društvenim mrežama, gde je snimak osvanuo, zapitali su se da li je autopilot uopšte funkcionalan, s obzirom da nije uspeo da prikoči u situaciji u kojoj bi svaki vozač izbegao sudar.


Foto: Screenshot

Incident se dogodio na Nacionalnom auto-putu broj jedan na Tajvanu, prenosi tajvanski portal CNA.

 

Kako je navedeno, kamion se prevrnuo pošto je izgubio kontrolu, a vozač je izašao iz njega kako bi postavio znak upozorenja.

 

Par minuta kasnije, kako se vidi na snimku sigurnosnih kamera, nailazi beli automobil „tesla“ koji direktno udara u prevrnuti kamion.

 

Kako je vozač „tesle“ izjavio za tajvanske medije, on je ranije uključio autopilot i očekivao je da će on reagovati i izbeći kamion. Međutim, kada je uočio da autopilot ne reaguje, pritisnuo je kočnicu, ali bilo je kasno.

 

Na snimku se vidi da automobil naglo koči u jednom trenutku, međutim udarac je bio neizbežan.

 

 

Dobra vest za kompaniju milijardera Ilona Maska je da vozač automobila koji proizvode nije povređen, iako je udarac bio žestok.

 

Slični incidenti već su se događali, pošto vozači često ne uzimaju u obzir da „teslin“ autopilot nije sistem za samostalnu vožnju, već samo bezbednosna asistencija vozaču.

 


Izvor: Sputnik

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.